Dit is oktober jongens geniet er maar van!

 

5 oktober (9u30 papenheem)

Drugs

 

12 oktober

Vlam

 

19 oktober

Zoom

 

25 tem 27 oktober

Groepsweekend

Inschrijven voor het groepsweekend kan via deze link: https://scouts-sint-frans.stamhoofd.be/en/

 

Zo dat was het weer voor deze maand. We kijken al uit naar de volgende

Jeheeuw JV’s! Leuk dat jullie er weer bij zijn, met meer (slecht) weer maar des te koelere vergaderingen, wahaaow. September vloog zo voorbij, maar nu komt het echte werk. Als een diesel trekken we ons op gang voor een bangelijke maand oktoooberr. (pak wel altijd een regenjas mee, want herfst…tja, de voorspelbare wisselvalligheid.)

5 oktober


Vandaag steken we de handen uit de mouwen en de benen uit de broek. Tijd voor actie en techniek! Bij jong-verkenner zijn hoort sjorren. Dat is onze lust en ons leven, of dat wordt het zeker nog. Vandaag sjorren we iets immens, iets graaf, iets tegen elkaar op. Wat juist? Daar kan over gediscussieerd worden. Ik denk al aan katapult, een pannakooi, een Trebucheetje,… Barst je hoofd ook van de zotte ideeën? Kom ons dan zeker vervoegen deze zaterdag om 13:45 op de scouts.

12 oktober


Okay, we kennen elkaar nu, we zijn handig in de scoutstechnieken, we zijn fit, maar hoe zit het met onze social skills ?? Niet top? Niet getreurd. Vandaag trekken we weide wereld in voor een stadsspel. De ideale kans om met vreemden te spreken en ons zelfvertrouwen te boosten.
We spreken om 13:45 af op de scouts.

19 oktober


Vandaag is het ZOOOOOOM. Oh nee, hoor ik iedereen zuchten. Wel ja, zoom is alleen leuk als we winnen, maar afgaand op de afgelopen jaren, is dat nog het enige dat we kunnen!! Kom dus zeker af en versterk ons! Meer zielen, meer vreugd, en meer mogelijkheden om vals te spelen en andere scoutsen uit de omstreken te verslaan, sjjjj.
Let op, jullie worden om 13u30 op de scouts verwacht omdat we ons nog moeten verplaatsen.

25-26-27 oktober

 

Deze week geen zaterdag, maar een heel weekend plezier!! We gaan op groepsweekend. Voorlopig volstaat dit: 1. Jullie leiding heeft een bangelijk weekend in elkaar gestoken en 2. Komde ook?
We vertrekken vrijdagavond met de fiets aan het lokaal en komen zondag met de fiets terug.
Concrete uren en benodigdheden worden nog meegedeeld. Tot dan! 

 

Inschrijven voor het groepsweekend kan via deze link: https://scouts-sint-frans.stamhoofd.be/en/

 

Stevige groet
Anton, Pieter, Klaas en Kristiàn

Hey welpen en welpinnetjes, wat hebben we ons geamuseerd in September. Maar vrees niet. Jullie leiding heeft voor oktober minstens zo toffe vergaderingen voor jullie in petto.

 

5 oktober

 

De FBI heeft onze hulp nodig om een van hun moeilijkste moordzaken op te lossen. Dus warm je speurneus al maar op want je gaat hem zeker nodig hebben. Jullie zijn welkom op de scouts vanaf 13u45.

 

12 oktober

 

Ik hoop dat jullie dorst hebben want vandaag gaan we zoals echte studenten cantussen (met water uiteraard). Maak jullie buik en blaas al maar goed leeg want de extra ruimte zal goed van pas komen. We spreken af op de scouts vanaf 13u45.

 

19 oktober

 

Vandaag is het Zoom. het jaarlijkse evenement waar wij strijden tegen andere scouts en laten zien hoeveel beter wij nu eigenlijk zijn dan de rest. Oefen jullie beste strijdkreten al maar om jullie dominantie te kunnen tonen. We spreken af op de scouts maar het uur wordt nog gecommuniceerd.

 

25/26/27 oktober

 

Wat is er beter dan 3 uur lang scouts? 

Inderdaad 3 dagen lang scouts. Dit weekend is het groepsweekend waar we een hele hoop toffe activiteiten doen met al onze vriendjes van heel scouts Sint Frans. Het moment van afspreken en wat je moet meenemen laten we nog weten.

 

Inschrijven voor het groepsweekend kan via deze link: https://scouts-sint-frans.stamhoofd.be/en/

 

Oktober is dan misschien gedaan maar de goesting van jullie leiding om volgende maanden nog leukere en gekkere vergaderingen in elkaar te steken is zeker nog niet over. Wij hebben er alvast heel veel zin in.

 

Groetjes jullie nu al favoriete leidingsploeg ooit.

 

Indien uw zoon nog niet is ingeschreven, vragen wij u hier dringend werk van te maken. Zo komt u ook bij in de mailing van de scouts terecht. Inschrijven kan via de website: https://www.sintfrans.be/

 

Dag kapoenen,

Hopelijk hebben jullie genoten van de eerste maand op de scouts. Niet getreurd, deze maand hebben we nog veel toffere vergaderingen gepland!

Wat??? Nog toffer??? Da kan nie!

Jawel luister maar even!

 

05/10/2024 

De leiding heeft een mega cool bosspel in elkaar gestoken. Het leger is niets tegen ons camouflage skills en de special forces zijn jaloers op onze sluiptechnieken. Wat het spel juist inhoudt ontdekken jullie om 13u45 aan het lokaal.

 

12/10/2024

Nadat we de schmink van ons gezicht hebben gehaald en het mos en de takken tussen onze tenen is het tijd om ons buikje vol te eten. Vandaag gaan we zien welke kapoen de beste en de lekkerste pizza kan maken! Maar denk maar niet dat jullie die pizza zo maar gaan krijgen. Om deze te verdienen verwachten we jullie om 13u45 aan het lokaal. Ciao! Mamma Mia! Italia!

 

Vrijdag 18/10/2024

Vandaag is de dag der dagen! De superieurste dag van het jaar! De dag waar we weeral een heel jaar naar hebben uitgekeken! De dag die niemand zal vergeten! Niet minder dan de Dag van de Jeugdbeweging!!!! Woehoe! Trek jullie uniform aan en ga er mee naar school. Wees fier dat je in de scouts zit en laat de meisjes maar omkijken ;)

 

19/10/2024

Waaaaaat !!!! Het moment van het jaar is weer aangebroken waarbij Sint Frans gaat laten zien dat wij de beste scouts van de Noorderkempen zijn. Dit gaan we doen door een hele dag spelletjes te spelen tegen alle andere scoutsen uit de omgeving. Jullie worden verwacht om,13u30 aan het Sint-Jozefcollege op de hoek van de Collegestraat en de Koningin Astridlaan.

25-26-27/10/2024

Om de maand af te sluiten organiseren we nog een geweldig groepsweekend. Praktische info en inschrijving volgt nog in de mail. We kunnen al wel meedelen dat we dit jaar naar de Hoge Rielen gaan. Spannenddd!!!

Inschrijven voor het groepsweekend kan via deze link: https://scouts-sint-frans.stamhoofd.be/en/

 

Stevige linker,

De leiding,

Tejo, Daan, Tiemen en Mathias

Jooooooooowww gaffelsssss deees jaar wordt facking L I T . 

Zaterdag 14 september: eerste

Zaterdag 21 september: kaas

Zaterdag 28 september: watermeloen

 

Stevige linker,

Artiom, Mathijs en Castor

Hey Jong-verkenners! De eerste maand van een fantastisch scoutsjaar gaat beginnen. De leiding kijkt er alvast enorm naar uit om er een geweldig jaar van te maken. Hopelijk hebben jullie er ook heel veel zin in!

Ter info: elke vergadering start om 13u45 en eindigt om 17u.
Probeer zoveel mogelijk met de fiets te komen want die kan altijd wel handig zijn!

 

14/09/2024

De eerste vergadering van de maand, we gaan kijken of iedereen elkaar nog wel goed kent met verschillende kennismakingspelletjes. We gaan dit testen door solo, in duo of in kwartet spelletjes te spelen. Zo leert de leiding jullie ook al wat beter kennen. 13u45 aan de lokalen.

Na de vergadering is er onze jaarlijkse SJORRINGSFEESTEN. Kom zeker af met je gezin en geniet van een lekkere barbecue (indien ingeschreven) of een lekker drankje.

 

21/09/2024

Een jong-verkennergroep zonder patrouilles is geen jong-verkennergroep. Daarom maken we vandaag de patrouilles! Hoe we dat gaan doen komen jullie allemaal te weten tijdens de vergadering, 13u45 aan de lokalen.

 

28/09/2024

Het is alweer de laatste vergadering van de maand. Maar niet getreurd we maken er nog een topvergadering van. De leiding heeft een super mega cool bosspel in elkaar gestoken. Veel kunnen we er nog niet over verklappen dus zeker komen is de boodschap, 13u45 aan de lokalen. En kom zeker met de fiets.

 

Stevige linker,

 

Anton, Pieter, Klaas en Krisztián

14/09/2024

Jippie!!! Het nieuwe scoutsjaar is weer begonnen dat betekent dus ook nieuwe leden en nieuwe leiding. Daarom spelen we vandaag een hele hoop spelletjes om onze nieuwe beste vrienden beter te leren kennen. De vergadering start om 13:45 aan de baron Frans du Fourstraat op het lokaal van scouts Sint Frans. S `avonds geven we ook onze jaarlijkse Sjorringsfeesten met bandjes, BBQ en een hele hoop gezelligheid waar jullie uiteraard ook van harte welkom zijn. 

 

21/09/2024

Een welp spendeert het liefst zijn tijd in zijn nest. Maar hij zit ook niet graag alleen. Daarom ontdekken we vandaag met wie je het komende jaar gaat spenderen in je nest. De vergadering start om 13:45 aan de baron Frans du Fourstraat op het lokaal van scouts Sint Frans.

 

28/09/2024

Aangezien het deze maand (hopelijk) nog goed weer is trekken we nog eens de prachtige natuur in. Daarom spelen we vandaag een geweldig bosspel. De vergadering start om 13:45 aan de baron Frans du Fourstraat op het lokaal van scouts Sint Frans.

Wij kijken er al vast naar uit en zien jullie graag allemaal afkomen.             

 Dikke kussen Jacala (Joos), Chill (Mattijs), Bagheera (Loïc), Akela (Senne)

Dag kapoenen! Eindelijk begint de scouts terug, dat wil zeggen: nieuwe vergaderingen, nieuwe herinneringen maar vooral…. nieuwe vrienden. En om elkaar goed te leren kennen starten we onze eerste vergadering al direct met een paar toffe kennismakingsspelletjes

 

14/09/2024. 

Kennismakingsvergadering. Vele kapoenen kennen elkaar al van de scouts of misschien ook van het school, maar voor de nieuwelingen hebben we toffe spelletjes in petto om elkaar beter te leren kennen, het is de bedoeling dat na deze vergadering iedereen elkaar kent als ook hun toffe leiding voor het komende jaar ;) 13:45 aan de lokalen( Na deze vergadering begint ook onze jaarlijkse sjorringsfeesten, de ouders mogen gerust even blijven plakken. Er is drinken in de aanbieding en er zijn toffe activiteiten voor de kinderen.)

 

21/09/2024. 

Wij hebben onlangs ons lokaal opgeruimd en hebben een rare kaart gevonden… volgens ons een schatkaart! We weten nog niet waar de schat ligt, maar we zijn er van overtuigd dat jullie ons daarbij kunnen helpen. Deze vergadering wordt een echte schattenzoektocht! 13:45 aan de lokalen

 

28/09/2024. 

Het is alweer de laatste vergadering van de maand, de tijd is voorbij gevlogen. Voor deze laatste vergadering van september hebben we dan ook een tof spel ineen gezet, we gaan landen veroveren door middel van toffe spelletjes en opdrachten te spelen. Word jij de beste veroveraar van de kapoenen? 13:45 aan de lokalen

 

( onze vergaderingen beginnen altijd om 13:45 en eindigen om 17:00, enkel bij uitzonderingen zoals bv: kooktocht, zwemmen…. dan wordt er een aangepaste tijd doorgegeven. Dit wordt vaak gecommuniceerd via het franske. houd dus zeker elke maand het franske in het oog zodat je op de hoogte bent van de activiteiten.)

Wij hebben er alvast ONGELOFELIJK veel zin in! Hopelijk jullie ook!

 

Stevige linker, jullie leiding 

Daan, Tejo, Mathias, Tiemen

Hey welpjes, de laatste maand is aangebroken en daarom gaan we nog zoveel mogelijk leuke activiteiten plannen. 

1 juni

Deze week beginnen we met een klassiek scouts spel. Als jullie even goed nadenken dan kunnen jullie het misschien wel raden. Hiervoor verwachten we jullie om 13u45 aan het papenheem.

8 juni

Omdat er veel leiding afwezig zal zijn vandaag, gaan we nog eens naar de sporthal. We verwachten jullie op het normale uur aan het papenheem.

15 juni

Deze week zullen we de verloren schat moeten zoeken die de jins hebben verstopt. We hebben al gezien dat er enkele aanwijzingen aanwezig zijn in het welpen lokaal. Wie zoekt die vind is de boodschap. Om 13u45 aan het papenheem.

22 juni

Om onze voorlaatste vergadering te beginnen hebben we enkele dingen nodig van jullie welpjes. Dat is als volgt: goede moed, volledig uniform en creatieve handen. Je mag een al eens goed nadenken wat we vandaag gaan doen. Maar wij verklappen het niet. We verwachten jullie om 13u45 aan het papenheem.

29 juni

De laatste vergadering is aangekomen voordat we op kamp kunnen gaan. Maar niet getreurd, vandaag doen we toch wel het leukste van allemaal. We gaan met heel de scouts naar het zilvermeer. We hebben hiervoor ook enkele ouders nodig die de welpen mee naar het zilvermeer kunnen brengen. Maar hiervoor sturen we nog wel in de whats-app groep. We verwachten jullie om 10u op het papenheem.

Zo dat was het dan al weer voor onze laatste maand van het jaar. Hopelijk vonden jullie het allemaal leuk, en kunnen we jullie allemaal weer zien op kamp.

Gaffels,

Het doet me bijzonder veel pijn in mijn teder hartje om het allerlaatste franske te schrijven. Maar terwijl we wenen dat het scoutsjaar bijna gedaan is, kunnen we ook uitkijken naar het geweldige kamp dat ons te wachten staat. Voor deze laatste maand hebben we weer alles uit de kast gehaald om de beste activiteiten te voorzien

1 juni: Avondvergadering

Omdat zowel wij als jullie examens hebben deze maand, zal het meestal ’s avonds vergadering zijn. zo kan iedereen overdag flink achter zijn boeken zitten, zodat we allemaal nog slimmer worden. Deze week gaan we een avondvergadering met de stinkjins doen. Het concrete uur geven zo snel mogelijk door.

8 juni: Reuze hamburger

We weten ondertussen al dat alles met eten jullie hartje wel bekoren kan. Daarom gaan we deze week hamburgers maken. Maar onder het motto “tmoet ni goe zijn, ast ma veul is”, gaan we een reuze hamburger maken!!!! We spreken af om 17:30 aan het lokaal. 

15 juni: Gamen

Omdat vergaderingen niet altijd intellectueel of educatief bevorderend moeten zijn, gaan we vandaag eindelijk is echt iets leuks doen. MAXIMAAL KASSEN!!! We gaan allemaal verschillende videospelletjes spelen tussen 18:30 en 21:00 op het lokaal. 

22 juni: waterspelletjes

We gaan ervan uit dat het tegen dan eindelijk eens zomerweer is. We gaan elkaar eens lekker nat maken op de scouts tijdens allemaal super toffe waterspelletjes!!! Neem zeker een handdoek mee, anders komt Artiom jullie droogknuffelen. We spreken af om 13:45 aan het lokaal. 

Zo, de maand zit er alweer op. Begin maar alvast alle liedjes van Pommeline Thijs en Ice Spice vanbuiten te leren, want dat zou wel eens goed van pas kunnen komen op kamp. 

Hoogachtende groeten

Joos en Quinten